Skip to content

6

February 20, 2013

dyrkanPappa Gud och hans pedagogik

Pappa Gud sade till Adam och Eva  att INTE äta av äpplet. Samtidigt talade han om att de skulle få vishet och kunskap som gudar om de gjorde det. Öh, har du träffat på en pappa som är sämre på pedagogik? I think not.

I alla år har kvinnorna fått lida för det lilla missödet i Eden lustgård. Vi föder barn genom smärta, vi blöder en gång i månaden och vi ses som det svaga könet. Varför? Jo, för att några livströtta surgubbar för typ 3000 år sedan tolkade det som att det var kvinnans fel att vi kastades ut från paradiset. Vi kan diskutera om Gud och Eden finns eller inte, men det blir en annan gång. Nu snackar vi föräldraskap en stund.

Här står alltså Adam och Eva, de första människorna på jorden (var deras söner hittade sina fruar förtäljer inte historien, men ok), och har det underbart. Pappa Gud har skapat dem av lera och gett dem liv, skapat jorden och allting annat. Söndagen vilade han ju på.

De springer runt med lagerblad på könen, solen skiner och allt är frid och fröjd. Så kommer den där Gud (OBS! av manligt genus) och säger: “Hörni! Ni som är helt nöjda med er existens, aldrig går hungriga och inte har ett bekymmer i världen! Jag har en schysst grej åt er! Kolla det här äpplet! Äter ni av det får ni samma gudomlighet som jag har, ni får all världens kunskap och bla bla bla. Häftigt va?” Men ni får ALDRIG äta av det. För då kastar jag ut er.

Ok, ponera att Gud finns, att han skapade oss och att vi fick den fria viljan av honom. För det första, om du inte vill dela med dig av din kunskap, varför i h*vete planterar du ett äppelträd som ingen får äta av? För det andra, varför ska vi kastas ut från paradiset bara för att vi blir lika smarta som du är? För det tredje, varför ska bara kvinnan få lida för att båda äter av äpplet?

Dessutom har det orsakat kvinnan enormt förtryck i evigheter, för att Eva “lurade” Adam att äta av äpplet. Vadå då? Ormen lurade ju Eva. Som jag tror var man.

Nä du, hade Gud varit kvinna hade vi fortfarande levt i Eden. Glada, lyckliga och utan massa ont.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: