Skip to content

Legalisera prostitutionen!

February 13, 2013

pearlsJag tycker inte att det är hela världen om någon säljer sex, eller köper sex. Visst, det sker under ganska extrema former idag som ofta resulterar i dåliga saker. Tänk om det var lagligt och det fanns legitima ställen att handla med sex?Personligen skulle jag inte vilja jobba med sex (har svårt att tro att någon vill betala för det heller) men jag tycker inte att man ska rynka på näsan åt världens äldsta yrke. Om det passar just dig, varför är det sämre än att sälja din tid på ett kontor eller lager? Och om du nu verkligen vill ägna dig åt sex, för eget nöje, pengar eller för att hjälpa människor, så tycker jag att du ska få göra det. Få betala skatt och samla ihop till din pension. Du ska också kunna få sjukpenning och försäkringar. Jobb är jobb.

Klart det blir ramaskri från människorättsaktivister om det legaliserades, men tänk vilken förbättrad arbetsmiljö prostituerade istället skulle få. Med legitima bordeller skulle de som arbetar få skydd, län och friskvård. “Torsken” skyddas också av en laglig bordell. Vakter som förhindrar våldsbrott, friska kvinnor eller män, gemytliga lokaler och vem vet, kanske avdragsgillt som personalvård?

Många säger att det är utsatta kvinnor (och för all del män) som prostituerar sig men om någon vill dra inte lite extra pengar eller försörja sig på det, så låt dem. Låt alla som vill arbeta genomgå en fysisk och en psykisk undersökning för att se om de är lämpliga. Ha avtalsenliga arbetstider (x antal kunder per dag/vecka etc..)

Jag hade lätt kunnat jobba som bordellmamma, vara lite värdinna på en bordell och få massa pengar. Nice. Men för att återgå till det seriösa, vem hade skadats av att legalisera prostitution? Staten hade ju fått massor av pengar, “hororna” får trygghet och “torskarna” detsamma. Tänk  på saken.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: