Skip to content

Ibland är det såå gott att sova

October 20, 2012

Har du familj och barn? I så fall vet du hur värdefullt det är med sömn. Personligen har jag haft en himla tur som har barn som alltid (och med alltid menar jag sedan de var cirka en månad gamla) har sovit hela natten, lagt sig tidigt och vaknat i normal tid. Alltså ungefär när jag ändå måste gå upp. Men, något som har tagits ifrån mig med våld är mina sovmorgnar. Innan sov jag med gott samvete till efter ett. Gick även och lade mig efter ett på natten, så det blev ju rättvist ändå. Nu har föräldraförbannelsen slagit in och tvingar mig att gå upp samma tid varje dag. Jag vet att man mår bra av att ha samma rutiner även på helger, men jag vill banne mig sova extra ibland.

Givetvis kör vi lagarbete, jag och min man. Det räcker inte för mig dock. För en sovmorgon är helt enkelt inte lika mycket värd när den innebär att det är hög volym på tv:n från klockan åtta på morgonen, en treåring som skriker för att han inte får ha napp eller att han vill ha mat (ungen har inget stopp verkar det som). När klockan börjar dra sig mot nio ger jag oftast upp och går upp.

Men jag har kommit på att det är ju faktiskt gott av sova en liten stund på dagen. När treåringen var mindre var det inga konstigheter med att sova middag men eftersom han inte längre gör det, så rättfärdigar ju numera “hans” sovstund med att jag vill att han ska orka vara vaken lite längre på lördagskvällen.

Så, jag får sova lite och lillen får energi att orka se lördagsfilmen och ha mys med oss. Win-win liksom. Skulle nån fråga så är jag alltså en väldigt engagerad förälder, inte en lat sådan. He he.

Advertisements

From → Familj

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: